Sök
Visa priser exkl. moms
Alla kategorier
    Meny Stäng

    Enzymer och matsmältningsprocessen

    Tillverkare: Aldon
    Exponera tre näringsämnen (kolhydrater, proteiner och fett) för olika matsmältningsenrzymer.
    Artikel nr: 4524
    Lagerstatus: I lager
    490,00 kr exkl moms
    i h

    Ingen mat är till nytta om människokroppen inte har förmågan att utvinna nödvändiga näringsämnen från den. I denna laboration kommer eleverna att exponera tre näringsämnen (kolhydrater, proteiner och fett) för olika matsmältningsenrzymer. Dessa prover kommer att jämföras med näringsämnen där inga enzymer tillsätts och kemiska tester kommer att användas för att avgöra om enzymerna var effektiva för att smälta näringsämnena. Eleverna kommer inte bara att förstå vikten av matsmältningssystemet utan också den viktiga roll enzymer spelar för att frigöra näringsämnen från maten och omvandla dem till en form som kan användas av kroppen. Innehåller tillräckligt med material för 5 grupper.
    Engelsk manual.

    Innehåll:
    1,75g Pankreatin/gallsalt
    1g Albumin
    1g Stärkelse
    350mg Pepsin
    100mg Amylas
    10ml 0,1 M Natriumhydroxid
    10ml 0,1 M Saltsyra
    10ml Biuretreagens
    10ml Fenolftalein 1%
    10ml Lugols-lösning
    10ml olivolja
    4st Pipetter av plast