Ingen mat är till nytta om människokroppen inte har förmågan att utvinna nödvändiga näringsämnen från den. I denna laboration kommer eleverna att exponera tre näringsämnen (kolhydrater, proteiner och fett) för olika matsmältningsenrzymer. Dessa prover kommer att jämföras med näringsämnen där inga enzymer tillsätts och kemiska tester kommer att användas för att avgöra om enzymerna var effektiva för att smälta näringsämnena. Eleverna kommer inte bara att förstå vikten av matsmältningssystemet utan också den viktiga roll enzymer spelar för att frigöra näringsämnen från maten och omvandla dem till en form som kan användas av kroppen. Innehåller tillräckligt med material för 5 grupper.
Engelsk manual.
Innehåll:
1,75g Pankreatin/gallsalt
1g Albumin
1g Stärkelse
350mg Pepsin
100mg Amylas
10ml 0,1 M Natriumhydroxid
10ml 0,1 M Saltsyra
10ml Biuretreagens
10ml Fenolftalein 1%
10ml Lugols-lösning
10ml olivolja
4st Pipetter av plast